Årets butik

Utebutiken

En unik butik med ett fantastiskt sortiment där butikspersonalen med glädje, engagemang och ett stort kunnande har servat friluftsintresserade naturälskare under 25 år.

ELON Vita huset

I en tuff bransch fortsätter koncernen att växa med både ökad omsättning och fler anställda. ELON Vita huset utmärker sig lite extra med ett bra företagsklimat som skapar en stark teamkänsla där alla ställer upp för varandra och bäddar för ett bra kundbemötande och hög servicegrad.

Nollnitti

Berikar Umeå med två butiker. En i city & en på Avion och har lyckats med konsten att inte konkurrera med sig själva. Har ett sortiment som passar ung som gammal där varorna mixas i prisklass för att kunna erbjuda något för alla.

Årets dagligvarubutik

Willys Syd

Butiken har hjälpsam, glad och trevlig personal. Willys har även bra priser och ett brett utbud av varor. Det är enkelt att parkera, lätt att hitta i butiken och korta köer.

ICA Kvantum Mariehem

En ny ICA-butik med en varm atmosfär. Förutom högklassig frukt & grönt erbjuder butiken snabba måltidslösningar som lunchbuffé och helgpåse lagad av utbildade kockar.

Coop Haga

En närbutik med en fantastiskt bra och serviceminded personal som alltid erbjuder det lilla extra. En viktig hörnsten för de som bor på Haga.

Årets butikssäljare

Sophia Molin, Stadium Outlet

Med ett varmt leende blir man alltid välkomnad av Sophia när man kommer till butiken. Dröjer inte många minuter förrän hon kommer fram och frågar om man behöver hjälp. Ger alltid god service!

Charlotte Bergius, Stjärna Fyrkant

Charlotte är en professionell och serviceinriktad säljare som på ett enkelt och hjärtligt sätt guidar kunderna genom avtals-djungeln till rätt mobil & mobillösningar.

Johanna Vallin, Modigt

Johanna är en duktig säljare som hjälper en med det lilla extra. Johanna har nära till skratt och bjuder verkligen på sig själv via butikens sociala medier med underbara filmsnuttar.

Miranda Persson, The Body Shop

Miranda har med god magkänsla och lugn samt fokuserad målmedvetenhet drivit The Body Shop Avion med en stigande lönsamhet och gjort den till en butik där man både som kund och personal trivs.

Daniel Fjällblad, Coop City

Daniel är en fantastisk säljare som möter kunden med ett glatt leende, en inspiratör som alltid har ett tips på lut till kunderna. Han är lika glad och avspänd på jobbet som privat och ett föredöme för medarbetarna på Coop.

Årets ledare

Pär Lundin, H&M Avion Shopping

Pär Lundin är en rättvis, ödmjuk & flexibel ledare. Han föregår med gott exempel & vågar erkänna sina brister. Han har förmågan att se olika individers styrkor & svagheter och är en uppskattad butikschef på H&M Avion.

Sophie Jakobsson, Åhléns

Sophie är en driven, entusiastisk och sympatisk ledare som har en förmåga att få andra att se samma mål. Med sitt enorma engagemang skapar hon en arbetsplats där man känner att allt är möjligt. Idéer är till för att förverkligas och hellre prova och misslyckas än inte försöka alls.

Maria Lindgren, Biltema

Maria har med sitt enorma driv och positiva synsätt, jobbat sig uppåt till att idag vara en omtyckt varuhuschef. Med en tydlig och rak ledarstil, entusiasmerar hon sina medarbetare att tillsammans lyfta butiken till nästa nivå.

Årets frisörföretagare

WOW

Med ett otroligt engagemang, kunnande, värme och proffsigt bemötande är de en uppskattad frisörsalong i Umeå såväl mot kunder som personal.

VI

Fem goda vänner och kompetenta frisörer som driver sin rörelse i kamratskap med kärlek till frisöryrket och omtanke både om varandra, vår miljö och sina kunders nöjdhet.

Salong Sjöboden

En frisörsalong med en drivkraft utöver det vanliga. Det finns ett stort intresse att utbilda & coacha nya medarbetare. De sätter kunden i centrum och har ett stort intresse för ekologiska produkter och dess utveckling.

Årets hållbara lösning

Röda Korset Mariedal

En av Röda Korsets grundprinciper är humanitet och människors lika värde. De anser att hållbarhet syftar inte bara till att återvända utan hur man bygger upp ett socialt hållbart samhälle. I deras 10-kronorsavdelning kan alla handla, pensionären, skattletaren, återbrukaren och den som har det tunt ekonomiskt.

ReBuy

ReBuy har skapat ett fysiskt forum för handel med bra begagnade varor på Mariedal. Här vill de inspirera och bidra till hållbar utveckling. Rebuy hjälper Umeåborna att återvinna sina överblivna saker. Hos dem får de nytt liv och kan komma till användning hos någon annan som behöver det.

Granit

I två decennier har Granit stått för långsiktighet och tidlöshet. De strävar hela tiden efter att vässa sitt arbete och att bli schysstare och schysstare för att på sikt nå målet att bli cirkulära. Ett ambitiöst mål, men också det enda rimliga enligt dem. 

Årets unga stjärnskott

Tom Malm Ginsberg, Mstore

Tom Malm Ginsberg är en karismatisk butikssäljare. Med ett stort leende svarar han vänligt och förklarande på alla de hundratals frågor som kan tänkas komma upp när man ska köpa en Apple produkt. Han gör viktiga beslut enkla att fatta!

Per Hultén, IKEA

Per är en väldigt skicklig kökssäljare som alltid hittar bra lösningar åt kunder och levererar alltid i försäljning. Per är en sann inspiration för alla andra i branschen och en uppskattad säljare hos IKEA´s kunder.

Victoria Granström, Gant

Victoria har sedan 2016 varit butikschef på Gant. En roll som är stor att fylla trots sin unga ålder. Hon är serviceinriktad, professionell och inte rädd att stå upp för sig själv och sina medarbetare.

Umeå Tidnings marknadsföringspris

Northbike

Northbike har en bred mix av olika mediekanaler i deras marknadsföring. De vill att deras befintliga kunder ska känna sig hemma hos dem, och att deras nya kunder ska känna att de stöttar deras drömmar genom en personlig tillgänglighet.

Musikanten

Musikanten använder sig av tidningsannonser och digital marknadsföring, allt för att kunna skapa tillväxt och nå ut till nya och gamla kunder.

MIO

MIO använder sig av breda räckviddsmedier, lokala och nationella, direktutskick till deras trogna kunder och sociala medier för att få en närmare och mer personlig kontakt med deras kunder.