ÅRETS BUTIK DAGLIGVARUHANDEL

ICA SUPERMARKET MARIEHEM

Ett brett sortiment och en personal som sätter kunden i första rummet kännetecknar årets vinnare. Att butiken har lyckats bygga nära relationer till sina kunder ser vi ett tydligt resultat av genom årets omröstning.

Prisutdelare: Maria Paringer, NP3 Fastigheter och Camilla Andersson, Umeå Folkets Hus

Övriga nominerade: Coop City och ICA Maxi

ÅRETS BUTIK SÄLLANKÖPSHANDEL

SPECSAVERS

Engagemang, produktkunskap och en härlig stämning kännetecknar denna butik. Kunden har alltid rätt och ingen fråga är för svår för personalen. Och vi kan tydligt SE att det ger ett positivt resultat.

Prisutdelare: Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande (S) och Katarina Edvall, Swedbank

Övriga nominerade: Ecco Store & Company Shoes och Electrolux Home

ÅRETS HÅLLBARA BUTIK

HANDELSGÅRDEN

Sedan många år har denna butik varit ett bra alternativ för alla som vill köpa småskaligt och ekologiskt. Med ett fokus på kvalitet och omtanke så är de förebilder för ett hållbart beteende.

Prisutdelare: Soifa Lundberg, Handelshögskolan och Brita Natanaelsson, Scherdins Fastigheter.

Övriga nominerade: Meretes och Tshirt store

 ÅRETS BUTIKSSÄLJARE

PÄR ENEROTH, SYSTEMBOLAGET WASAGALLERIEN

Kompetens, glädje och servicekänsla genomsyrar vinnaren i allt denne gör. Ständigt leende och med en personlig touch rekommenderar Pär alltid sina kunder en passande produkt för dennes behov.

Prisutdelare: Carina Lundström och Thomas Nilsson, Visit Umeå AB

Övriga nominerade: Andreas Sjödin, Pressbyrån, Lisse Jonsson, Lindex City, Nicolina Viklund, Gloss och Rebecka Nevala, Djurmagazinet Mariedal

ÅRETS LEDARE

HELEN BERGSTRÖM & HELÉN FREDRIKSSON, BUTIQ H&H

Ett ledarskap som har utvecklats från ungdomlig entusiasm till ett professionellt ledarskap. Butig H&H fyller 29 år i år och ledningen jobbar fortfarande utifrån ”känsla i stället för budget”.

Prisutdelare: David Rönnfjäll, Invito och Ahmet Gümüscü, Företagarna Umeå

Övriga nominerade: Ann-Chatrine Jonsson, Dressmann City och Lotta Axelsson, KappAhl MVG

ÅRETS UNGA STJÄRNSKOTT

MARCUS JOHANSSON, FRO TO GO AB/HONEYCOMB MVG

Att ha modet att våga starta något nytt. Att ha kraften att ta sig framåt oavsett utmaningar på vägen. Att ha passionen och hjärtat att ge sitt allt för att lyckas. Marcus har med framåtanda, kreativitet och noggrannhet startat en verksamhet som förgyller Umeå med sin välsmakande produkt. Marcus är fortfarande i början av sin karriär men han har redan visat innovation genom att införa ett koncept som är helt nytt för Umeå. Han följer sin dröm och är en inspirationskälla för alla unga företagare.

Prisutdelare: Joakim Ekblom, Thorengruppen och Anna Wikholm Kjellberg, Visit Umeå AB

UMEÅ TIDNINGS MARKNADSFÖRINGSPRIS

INGRIDS UNDERKLÄDER

Med en ny och tydligare profil har denna genuina Umeåbutik framgångsrikt synts i många kanaler. Genom smarta medieval, en webbshop, events och tävlingar satsar de ständigt på att nå nya målgrupper. Ingrids har medvetet tagit positionen som den underklädesbutik i Umeå som har den kunnigaste personalen och det bredaste sortimentet.

Prisutdelare: Peter Öystilä. Umeå Tidning och Håkan Gustafsson, UPAB

ÅRETS FRISÖRFÖRETAGARE

ANNA-MÄRTAS HÅRDESIGN

Med stil, känsla och kvalitet tar Anna-Märtas emot Umeås invånare med omnejd. Verksamheten och salongen har ett genomgående helhetstänk in i minsta detalj. Välmående personal som alltid överträffar förväntan för såväl gamla som nya kunder, viljan att alltid göra det lilla extra genomsyrar atmosfären både i salongen och i deras digitala närvaro med bland annat egna instruktionsvideor på youtube!

Prisutdelare: Jan Öqvist, Feelgood tillsammans med Laila Ricklund-Dellmar och Freddie Holm, Headline

Övriga nominerade: Art by Wixners och Klipporama

ÅRETS HEDERSPRIS

COOP NORD

Coop Nord är en organisation/företag som har gjort stort avtryck på handeln i Umeå. I snart 90 år har man målmedvetet hållit fast vid det lokala ägandet vilket är en stor del av framgångarna. Coop Nord är ett av Umeås allra största företag och de investerar årligen mångmiljonbelopp i att utveckla handeln.

Prisutdelare: Anders Kjellander, Umeå kommun och Ragnhild Gyll, Umeå Handel