ÅRETS BUTIK DAGLIGVARUHANDEL

ICA GOURMET

Med en serviceinriktad personal som har fokus på kundnöjdhet och inspiration i såväl vardagen som till festen sticker denna butik ut. Med ett gediget sortiment kompletterat av lyxiga delikatesser och färdigmat är butiken en av de ledande i Umeå.

ÅRETS BUTIK SÄLLANKÖPSHANDEL

MIAS LUSTGÅRD

En inspirerande butik som alltid är snygg, trevlig och inbjudande. Med ett stort och välsorterat sortiment finns något för alla. Dessutom delar de dagligen med sig av sina senaste nyheter till en imponerande skara följare på de sociala medierna.

ÅRETS HÅLLBARA BUTIK

PMU/PINGSTSTKYRKANS SECOND HAND

Trots begränsade öppettider vallfärdar Umeåborna till denna butik. Med fokus på återbruk och vintage så finns det mesta att hitta här. Och överskottet, det går till en god sak.

 ÅRETS BUTIKSSÄLJARE

FREDRIK SCHOULTZ, JC

Med sin personliga stil och goda service har han byggt upp ett stort förtroendekapital bland kunderna. Den som köper något av Fredrik kommer alltid tillbaka för att köpa mer. Det är äntligen dags att hylla Umeås okrönta jeanskung.

Läs en intervju med Fredrik här.

ÅRETS LEDARE

VERONICA APPELQVIST, LINDEX CITY

Genom ett professionellt ledarskap åstadkommer Veronica goda resultat i en tuff bransch med hård konkurrens och höga interna krav. Med tydlighet, tålamod och ett stort engagemang har hon byggt sitt framgångsrika lag.

ÅRETS UNGA STJÄRNSKOTT

MARIELLE ISAKSSON, GLOSS COSMETICS

Att ha modet i unga år att våga gå sin egen väg. Att ha kraften att följa och förverkliga sina drömmar. Att ha passionen och hjärtat att göra det rätta – för sig själv och den värld vi lever i. Marielle har på kort tid lanserat en egen kollektion, startat sin egen butik och därtill också skapat en akademi för framtidens stjärnor inom sitt yrke. Hon lever sin dröm och tar samtidigt stort samhällsansvar. Mariellie är en förebild för andra unga entreprenörer och tillsammans med sina medarbetare skapar de ett kundbemötande i världsklass.

UMEÅ TIDNINGS MARKNADSFÖRINGSPRIS

KJELLINS GULD

Kjellins guld är en lokal butik som vågat välja gratistidningen som sitt huvudmedia. Butiken har fått nya kunder och ökat sin försäljning.

ÅRETS FRISÖRFÖRETAGARE

KÄLLBERGELMBERG

Innovativt, nytänkande och hög servicenivå som gör att kunderna trivs och kommer tillbaka. Vi tror att företaget har möjligheter till goda vinstmarginaler framöver om de fortsätter att utveckla sin kreativa och ekologiska inriktning.

ÅRETS HEDERSPRIS

ERIK SANDEMO

Erik har varit verksam inom handeln i drygt 40 år, de senaste 14 åren som representant för hela branschen. Juryn delar ut Hederspriset som ett tack för att Eruj har drivit handelns frågor på ett förtjänstfullt sätt, inte bara i Umeå utan i hela norra Sverige.