Priser

På Handelsgalan Umeå delas priser ut i följande kategorier: Årets butik, Årets dagligvarubutik, Årets butikssäljare, Årets ledare, Årets frisörföretagare, Årets hållbara lösning och Årets unga stjärnskott

Nomineringsperioden, där alla bjöds in att nominera sina favoriter i samtliga priskategorier, för Handelsgalan 2017 var öppen från 14 november till 30 november.

De nominerade utvärderades av en jury bestående av branschkunniga. Därefter slutnominerades tre till fem kandidater i respektive kategori.

I kategorierna Årets butik, Årets dagligvarubutik och Årets butikssäljare hölls en öppen röstning mellan 12 december och 22 januari som avgjorde vem som vann. För övriga kategorier utsåg en jury vinnarna.

På Handelsgalan lördag den 28 januari 2017 presenterades de slutliga vinnarna. Att bli en av vinnarna är en meriterande bekräftelse på kompetens och servicekänsla och förstås ett fantastiskt instrument för marknadsföring och PR..

Kategorier

ÅRETS BUTIK
Årets butik ska vara en framgångsrik och lönsam butik med sortiment, utformning och service som uppskattas av kunderna. Kategorin riktar sig mot samtliga butiker förutom livsmedelsbutiker.

ÅRETS DAGLIGVARUBUTIK
Årets dagligvarubutik ska vara en framgångsrik och lönsam butik med sortiment, utformning och service som uppskattas av kunderna. Kategorin riktar sig mot livsmedelsbutiker.

ÅRETS BUTIKSSÄLJARE
Årets butikssäljare ska visa på ett kundbemötande som genererar ett framgångsrikt säljresultat som bidragit till företagets positiva utveckling.

ÅRETS LEDARE
Årets ledare visar på ett engagemang för att driva butiken och personalen framåt med ett positivt resultat. Är en ledare som alltid finns till hands för sina medarbetare och ställer upp i alla lägen.

ÅRETS FRISÖRFÖRETAGARE
Årets frisörföretagare ska vara en framgångsrik och lönsam salong med ett bra serviceutbud och en utformning som uppskattas av kunderna. Priset delas ut i samarbete med Sveriges Frisörföretagare.

ÅRETS HÅLLBARA LÖSNING
Årets hållbara lösning tilldeles en butik som har gjort en framgångsrik hållbar satsning eller gärning som har uppskattats av kunderna och gjort gott för den hållbara utvecklingen.

ÅRETS UNGA STJÄRNSKOTT
ThorenGruppen i samarbete med Handelsgalan utser Årets unga stärnskott vilket är en ung person som har utmärkt sig särskilt inom handeln i Umeå kommun för sin kreativitet, drivkraft eller förmåga att leverera ett gott resultat.

UMEÅ TIDNINGS MARKNADSFÖRINGSPRIS (kommer ej delas ut under Handelsgalan 2019)
Priset skall tilldelas en företagare i Umeå som är kreativ och orädd i sin marknadsföring. Genom sin nytänkande marknadsföring skall vinnaren ha gått mot strömmen och skaffat sig nya kunder under 2016.